Schoolbezoek

 

Een schrijver of schrijfster in de klas. Want? Nou simpel, we doen er alles voor om jullie aan het lezen te krijgen. 

 

En wat was dat verschrikkelijk leuk op Auris met alle leerlingen en de schrijfster in de klas Maren Stoffels.
Ilse de Wal van Auris had de voorbereidingen gedaan voor de techniek en de leerlingen en dat liep als een speer. Op de dag zelf was Dovenschap aanwezig in de persoon van de voorzitter externe contacten : Kirsten de Ven. Zij vertelde wat het doel was van het project 'Lezen is Legit' en dat is vooral het stimuleren van lezen, bekend. 
Daarna begon de interactieve workshop van Maren, welke getolkt werd door Miranda van Spijkhoven. Eerst legde Maren uit hoe ze een boek schreef, hoeveel ze er al had geschreven en hoe je misschien wel ooit als hoofdpersoon kon worden herdacht in een van haar boeken. De vragen die ze daarna stelde gaf de leerlingen de kans om ook hun naam te laten vereeuwigen in een boek, net als jaren geleden Nordin had gevraagd. 

Daarna werden we meegenomen 'in' het boek Escaperoom 2.0. 

Het was best spannend om IN een boek te zitten en de hoofdpersoon van een scenario zijn. We leerden ervan dat je vooral geen onbekend 06 nummer moet bellen / appen. We hadden lol, een van de docenten was echt eerlijk: ik blijf niet staan!!!

Wat een lekker sfeertje en gelukkig konden we even ontspannen met de goede vragen van de leerlingen (en de antwoorden van de schrijfster zelf). Daarna was het pauze voor de leerlingen en kreeg de school 35 boeken kado van het project. 

Alle docenten wilden het boek Escaperoom 2.0 zelf lezen, lekker griezelen, de boeken zijn voor de leerlingen en de hele doos ging naar de klassen :). Het boek staat trouwens ook op de staatsexamen lijst, zo snijdt het mes aan twee kanten. We hopen dat niet alleen de workshop een aanwinst was maar vooral dat jullie gaan lezen, in ieder geval dit boek want het is echt spannend. Als we het zo zagen had iedereen wel zin om eens het hele verhaal te lezen van Nordin. En je weet het: lezen is legit. 

 

Nu kan niet iedereen op de fantastische school van Auris zitten maaaaaaar je kan op het feest zelf een exemplaar van 'escaperoom' pakken. Als je nou om 9.00 ook nog mee doet met de vlog uitdaging, kan je nog geld winnen ook.

 

Hieronder wat foto's en filmpjes van de dag als impressie.

 

Foto's schoolbezoek

Filmpjes schoolbezoek